Als school voor buitengewoon secundair onderwijs zit spelen, bewegen en sporten ons in het bloed.

De 2 hoofdredenen waarom we onze leerlingen willen laten fitnessen zijn fysieke gezondheid en de transfer naar sportieve vrije tijd.
Fysieke gezondheid is voor iedereen belangrijk.
Veel van onze leerlingen hebben daarin een extra duwtje in de rug nodig. Daarom zetten wij ons als team hard in om een sportieve school te zijn en bieden we een uitgebreid bewegings- en sportaanbod aan. Naast de wekelijkse LO-, zwem- en fietslessen heeft een grote groep leerlingen nood aan extra beweging. Dit zowel omwille van een problematiek van zwaarlijvigheid als het kanaliseren van energie of gewoon uit sportieve interesse.
Fitness is de ideale manier om aan deze fysieke vragen tegemoet te komen. Iedereen kan het volgens zijn/haar niveau beoefenen, zelfstandig of met strikte begeleiding, individueel of met een groepje en het biedt variatie en/of uitdaging.
De huidige trainingsmethodes (vb. trainen volgens hartslag; oefenprogramma’s gekoppeld aan apps) laten nu nog meer toe om op maat van elke leerling aan de slag te gaan. Het laat hen ook toe om hun resultaat zelf op te volgen en samen een bewegingsplan op te stellen.
Onze leerlingen zien en horen ook dat fitness binnen de professionele en recreatieve sport een populaire trainingsmanier is. Door het fitessen op school hebben ze ervaring met het gebruik van de toestellen en de trainingsmethoden. Zo beogen we een transfer naar hun sportieve vrije tijd: met familie of vrienden participeren aan fitnessactiviteiten in de eigen omgeving. Een tussenstap hierin is het openstellen van de (nieuwe) fitnessruimte voor de leefgroepen. Na school en in het weekend kunnen ze met geïnteresseerde leerlingen gebruik maken van de accommodatie.

De school beschikt over een verouderde fitnessruimte die niet meer voldoet aan de huidige standaarden. De toestellen zijn door het intensieve gebruik niet meer veilig en aan vervanging toe. De motivatie en doorzetting van de fitnessende leerlingen maakt dat we binnen de school willen blijven inzetten op verantwoord fitnessen.